Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Ons Land van Cuijk

De gemeente Land van Cuijk bestaat uit 33 kernen. Stuk voor stuk met unieke kenmerken en trotse inwoners. Van elke kern is een kernenCV gemaakt, waarin die unieke kenmerken staan. Maar ook wat sterke en zwakke punten zijn, wat er mist in het dorp of de wijk en waar we samen aan moeten werken. Die samenwerking tussen gemeente en inwoners noemen we kernendemocratie. Alles over de kernenCV's en de kernendemocratie vind je op de website ons.landvancuijk.nl (Deze link gaat naar een andere website)

Fijn als je meedenkt bij beleid en projecten!

Daarnaast is ons.landvancuijk.nl (Deze link gaat naar een andere website) hét platform waar projecten op staan die de hele gemeente aangaan en waarvoor we de hele gemeente uitnodigen om mee te denken. Wij vinden het belangrijk dat jij als inwoner of ondernemer invloed hebt op onze projecten en beleid. Wat vind je goed en wat kan beter? Wat vind je belangrijk en welke afwegingen maak je? Heb je nog aanvullingen, of ideeën?

Bekijk de onderwerpen waarover je kunt meedenken (Deze link gaat naar een andere website). Of bekijk de WIU (Deze link gaat naar een andere website), een digitale overzichtskaart van grotere projecten in de openbare ruimte die de komende jaren gepland staan. 

Leefbaarheid in de dorpen

Steeds meer winkels, sportclubs, restaurants, banken en openbaar vervoer verdwijnen uit de (kleine) dorpen. Er is steeds meer vergrijzing en jongeren gaan weg uit de dorpen. Zorg, wonen en welzijn staan onder druk. Allemaal grote en groeiende vraagstukken rond leefbaarheid in (kleine) dorpen. De leefbaarheid in de kleine kernen heeft een oppepper nodig!

Het programma 'Leefbaarheid in de dorpen' heeft als doel overheid en maatschappelijke organisaties meer aan te laten sluiten bij lokale initiatieven en behoeften van inwoners. Binnen dit programma is eigen initiatief, sturing en eigenaarschap van bewoners erg belangrijk. Lees over alle initiatieven of deel je eigen initiatief.