Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Werkzaamheden Visioterrein Grave

Geplaatst op donderdag 7 september 2023

De gemeente Land van Cuijk gaat het Visioterrein opnieuw inrichten. Dit terrein ligt in Grave aan de Sint Elisabethstraat. Er komen parkeerplaatsen en er blijft veel ruimte over om te ontspannen. De oude vestingwerken liggen nu onder de grond. Deze zullen weer voor een deel te zien zijn.

Onderzoek

Op maandag 18 september beginnen er graafwerkzaamheden. Die duren ongeveer 5 weken. Het werk wordt begeleid door archeologen. Geprobeerd wordt om de resten van de oude vestingwerken op te graven. De gemeente wil weten waar die precies liggen. Dat is al eerder onderzocht, maar het is nog steeds niet precies duidelijk.

Graafwerkzaamheden

Het onderzoek wordt nu beter aangepakt. Bij het graven komt grond vrij. Die wordt op een plaats gelegd waar later ook een verhoging in het landschap komt. Zo kun je al een beetje zien hoe het terrein er straks uit zal zien.  

Bouwhekken

Om het werkterrein komen bouwhekken. Op het Visioterrein zijn veel parkeerplaatsen. Het kan zijn dat die tijdelijk niet bereikbaar zijn.

Informatie

Wil je meer weten over dit onderwerp, ga dan naar gemeentelandvancuijk.nl. Je kunt ook bellen met Anneke Heermans, projectleider Herontwikkeling Visioterrein. Bellen kan via het telefoonnummer van de gemeente Land van Cuijk: 0485–854000

Sattelietfoto gebied onderzoek vestingwerken Visioterrein Grave