Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Lever je elektrisch afval in tijdens E-waste Race

Geplaatst op dinsdag 29 augustus 2023

OP de foto scholieren die elektrische apparaten inzamelen

Scholen in de Gemeente Land van Cuijk doen mee aan de E-waste Race. Ze gaan de strijd aan met elektrisch afval. De scholieren gaan op pad om elektrische apparaten bij mensen aan huis op te halen. Daarbij leren ze ook wat je met dit afval nog allemaal kunt doen. De kinderen en hun omgeving leren zo meer over recycling.  En inwoners raken hun elektrisch afval op een goede manier kwijt. Met de E-waste Race maken we het inzamelen van e-waste leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Laat e-waste thuis ophalen

Woon je in de buurt van een van de scholen die meedoen? Dan kun je tussen 11 september en 5 oktober gemakkelijk en gratis je elektrisch afval thuis laten ophalen. Je kunt elektrisch afval online vanaf 11 september doorgeven op de website: www.ewasterace.nl (Deze link gaat naar een andere website). Je geeft zelf een aantal afhaalmomenten op en de scholieren geven aan wanneer het hen uitkomt.

Wat is e-waste?

Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inkt cartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd. Kun je zelf batterijen uit de apparaten halen? Haal deze dan voor het inleveren uit de apparaten.

Je helpt de scholen en het milieu

Wanneer je klein elektrisch afval apart inlevert, zorg je ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen. En er hoeven minder grondstoffen uit de bodem te worden gehaald. De E-waste Race maakt het je gemakkelijk doordat leerlingen het afval thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste. De school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus bied je kapotte of oude elektrische apparaten online aan!