Inschrijving korte termijn pacht landbouwgrond

Geplaatst op dinsdag 8 november 2022

De nota Grondbeleid en de nota Pachtbeleid zijn nog niet vastgesteld door de gemeenteraad. Zolang dat nog niet is gebeurd wordt grond, die geschikt is voor pacht voor een korte periode voor het jaar 2023 verpacht. De beschikbare landbouwpercelen worden in geliberaliseerde pacht uitgeven aan agrariërs voor de periode van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023.

Het gaat om landbouwgrond, die in de toekomst ook voor andere doelen kan worden gebruikt. Bijvoorbeeld voor woningbouw, ontwikkeling van natuur of als ruilgrond. Zolang er nog geen duidelijke plannen zijn, worden ze verpacht voor een korte periode.

De verpachting gaat via een openbare inschrijving. De inschrijving staat open vanaf 8 november tot en met 2 december 2022.

kijk op de pagina Inschrijving korte termijn pacht landbouwgrond voor de voorwaarden. Op die pagina kun je alle percelen bekijken die voor een korte periode verpacht worden en kun je inschrijven op een of meer percelen.

Voor vragen kun je contact opnemen met onze medewerkers grondzaken via ons algemene nummer 0485-854000 of via gemeente@landvancuijk.nl.