Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Gemeente helpt bij geldzorgen door energieprijzen

Geplaatst op woensdag 2 november 2022

Door de hoge energieprijzen krijgen steeds meer gezinnen in onze gemeente financiële problemen. Het Rijk heeft maatregelen aangekondigd vanaf 2023. Gemeente Land van Cuijk helpt inwoners, verenigingen en accommodaties vanaf begin november als ze financiële problemen hebben.

Energietoeslag

Inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm konden zich al melden voor de energietoeslag. Nieuw is dat ook huishoudens met een inkomen tussen 120% en 130% van de bijstandsnorm eenmalig een bedrag van €800,- kunnen krijgen (de bijstandsnorm vind je bij energietoeslag, onder het kopje laag inkomen). Ga voor alle informatie naar onze webpagina over geldzorgen.  

Adviesgesprek

Ook inwoners met een inkomen boven de grens van 130% van de bijstandsnorm kunnen in financiële problemen komen. Meld je in dat geval bij de gemeente. We kijken met jou naar andere mogelijkheden om je te helpen. In een adviesgesprek kunnen we samen kijken naar schuldhulpverlening, je bestedingspatroon, of energiebesparing en zelf je huis verduurzamen.

Bijzondere bijstand en regelingen

Online komen geldplannen beschikbaar, waarmee je zelf makkelijk kunt berekenen hoe je kunt besparen. Dit is al een eerste stap om meer helderheid te krijgen in de oplopende kosten.

Gezinnen met kinderen kunnen contact zoeken met Leergeld Land van Cuijk, zodat kinderen mee kunnen doen aan sport, cultuur en onderwijs. Ook is er de mogelijkheid om mee te doen met de collectieve zorgverzekering. Vanaf half november kunnen inwoners zich aanmelden om hieraan deel te nemen in 2023.

Meer informatie

Op onze webpagina www.gemeentelandvancuijk.nl/geldzorgen vind alle informatie nog eens op een rijtje.

Neem bij vragen contact op met de frontoffice van het Sociaal Domein, via (0485) 85 44 44 of inkomensondersteuning@landvancuijk.nl.