Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Brand in Beugen

Geplaatst op zondag 16 oktober 2022

Een grote brand in Beugen zorgde voor een flinke rookontwikkeling. Volg hier de ontwikkelingen.

Vrijdag 4 november 14:00: Het fietspad tussen de Middelsteeg en de jachthaven vrijgegeven

Het fietspad tussen de Middelsteeg en de jachthaven is gereinigd en vrijgegeven. Het is dus weer mogelijk om dit fietspad te gebruiken.

Donderdag 27 oktober 16.25 uur: Afronding

De asbestsanering van de plaats rondom de brand is op dit moment in volle gang. Omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden worden persoonlijk op de hoogte gehouden van ontwikkelingen die voor hen belangrijk zijn. Dit is het laatste bericht in dit blog. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, die voor een breder publiek belangrijk zijn, worden die als losse berichten in de krant en op deze website gezet.

Vrijdag 21 oktober 21.30 uur: Extra verkeersborden en wegafzettingen in verband met asbestdeeltjes

Om onnodige verspreiding van asbestdeeltjes te voorkomen, is besloten om een gebied ten noorden van de brandlocatie met borden en hekken ruimer en duidelijker af te zetten. Het gaat om het gebied tussen de Beugense Maasstraat, Dijkstraat en Middelsteeg.

  • De Beugense Maasstraat blijft open voor het verkeer
  • De Middelsteeg afgesloten vanaf de dijk
  • Het fietspad dat loopt van de Beugense Maasstraat naar de Middelsteeg was al afgesloten en dat blijft zo. Er wordt een omleidingsroute aangegeven.

Het gebied was al afgesloten met linten en waarschuwingstekens maar er komen nu verkeersborden en andere wegafzettingen. Dit is nodig omdat sommige mensen de huidige afzettingen negeren. De afzettingen die nu geplaatst zijn, zijn duidelijker en maken het voor handhavers ook mogelijk om in te grijpen. De gemeente vraagt wandelaars, fietsers en andere verkeersdeelnemers om zich te houden aan de afzettingen.

Vrijdag 21 oktober 13.30 uur: Schoonmaakwerkzaamheden gestart

De eerste fase van de asbestsaneringswerkzaamheden is afgerond. Dat wil zeggen dat hoofdroutes en de toegangswegen naar de bedrijfspanden en woningen weer zijn vrijgemaakt. De route op het transportcentrum is alleen toegankelijk voor aanwonenden, ondernemers en werknemers.

De asbestsaneerders Laarakkers en Ervé zijn momenteel gestart met fase twee van de werkzaamheden, Dat betekent dat zij zijn gestart met het schoonmaken van de daken. Als deze werkzaamheden zijn afgerond gaan zij aansluitend door met het verwijderen van asbest in tuinen en op terreinen en andere percelen.

Inwoners en ondernemers zijn hiervan op de hoogte gebracht tijdens de informatieavond op woensdag 19 oktober. De inhaalpost die niet op maandag tot en met woensdag kon worden bezorgd, wordt zaterdag 21 oktober bezorgd door Post NL. (dit in tegenstelling tot eerdere berichten).

Maandag 17 oktober 18.30 uur: Onderzoek asbest afgerond

De asbestinventarisatie is vandaag afgerond. Het besmette gebied blijft nog afgezet met hekwerk. De saneringswerkzaamheden starten op dinsdag om 7.30 uur en duren vermoedelijk tot woensdag 17.00 uur. Via onze website en social media houden we je op de hoogte van ontwikkelingen.

Maandag 17 oktober 13.40 uur: Afzetting verkleind

De afzetting is verkleind naar een deel van het transportcentrum en een deel van de Dijkstraat. De ondernemers zijn of worden hierover geïnformeerd. Een asbestsaneerder ruimt het afgezette gebied dat besmet is op. Via onze website en social media houden wij je op de hoogte van hoe lang het opruimen gaat duren. 

Maandag 17 oktober 11.20 uur: Statement Locoburgemeester

Locoburgemeester Bouke de Bruin: “Gisteren werd de gemeente Land van Cuijk opgeschrikt door een grote brand in Beugen. Gelukkig zijn daar geen slachtoffers bij gevallen. In die zin is deze brand goed afgelopen. Wel leef ik mee met de ondernemers die hun bedrijf letterlijk in vlammen zagen opgaan. Hun harde werk, voor sommigen zelfs hun droom, in minder dan een dag vernietigd. Ook betreur ik dat er door de brand overlast is ontstaan, dat bedrijven tijdelijk onbereikbaar waren en nog zijn en dat er omwonenden zijn die tijdelijk ergens anders moeten verblijven. Ik hoop dat de opruimwerkzaamheden spoedig verlopen, zodat iedereen snel weer de draad van het normale leven kan oppakken”.

Maandag 17 oktober 10.30 uur: Gebied nog afgezet

Ook fietsers en ander verkeer kunnen vanwege de asbest niet in het afgezette gebied komen. Houd hier rekening mee en kies voor een andere route!

Ondernemers met een pand in het afgesloten gebied krijgen deze ochtend meer informatie over de verwachtingen voor de bereikbaarheid van het terrein.

Maandag 17 oktober 09.45 uur: Onderzoek asbest weer gestart

Het onderzoek naar asbest is weer gestart. Het is nog niet mogelijk om in het afgezette gebied te komen. Kom, voor je eigen veiligheid en die van anderen, niet naar het afgezette gebied, want er is al asbest gevonden. Als er meer bekend is, laten we dat weten via deze website en social media.

Zondag 16 oktober 19:00 uur: De telefonische bereikbaarheid is aangepast

Morgenvroeg om 9.00 uur is de gemeente weer bereikbaar

Zondag 16 oktober 16.10 uur: Informatienummer beschikbaar

Voor dringende vragen over de brand in Beugen is het algemene gemeentelijke informatienummer beschikbaar: 0485-854000

Zondag 16 oktober 16.00 uur: Brandweer doet onderzoek, asbest in afgezet gebied

De brandweer heeft onderzoek gedaan in het gebied dat ter plekke is afgezet met hekwerk. Binnen dit gebied is er sprake van asbest. Mensen die tijdens of vlak na de brand in het gebied zijn geweest, wordt geadviseerd zichzelf, kleding en schoeisel goed te reinigen.

Zondag 16 oktober 15.00 uur: Brandweer doet onderzoek

Bij de brand is een gebied afgezet. In dit gebied worden metingen gedaan omdat er mogelijk sprake is van asbest. De resultaten hiervan zijn naar verwachting niet eerder dan morgen bekend. Bewoners en ondernemers van het afgezet gebied, zijn uit dit gebied. Buiten het afgezet gebied is er geen sprake van asbest. Dringend advies blijft om uit de rook te blijven en als er sprake is van rook in uw woonomgeving om ramen en deuren te sluiten.

Zondag 16 oktober 12.56 uur: Rookontwikkeling neemt af, brand Beugen onder controle

De brand in Beugen is onder controle. De brandweer is bezig met nablussen, dit kan enkele uren duren. Ook de rookontwikkeling neemt inmiddels af.

Zondag 16 oktober: Grote brand Beugen

Een grote brand in Beugen zorgt voor een flinke rookontwikkeling. Dit kan mogelijk ook overlast veroorzaken. Heeft u last van de rook, sluit ramen en deuren, zet uw ventilatie uit en blijf binnen. De brandweer is bezig met het uitvoeren van metingen.