in hetLand van Cuijk

130 Oekraïense vluchtelingen Europarcs Linden

Geplaatst op vrijdag 11 maart 2022

De gemeente Land van Cuijk vangt op korte termijn 130 Oekraïense vluchtelingen op in het vakantiepark Europarcs aan de Kraaijenbergse Plassen bij Linden. Naar verwachting kunnen de eerste vluchtelingen komende week hun intrek nemen in de vakantiehuizen. De vluchtelingen kunnen de komende maanden in de vakantiehuizen blijven. Daarna kunnen ze elders terecht.

Inwoners van Linden die benieuwd zijn naar de gang van zaken rondom de opvang op Europarcs, of willen helpen zijn uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst. Die bijeenkomst vindt plaats op zaterdagmiddag 12 maart tussen 14.00 en 16.00 uur in de Burcht, Kerkstraat 44 in Linden.

De gemeente bekijkt de mogelijkheden voor huisvesting in enkele grotere locaties, waar mensen langer kunnen verblijven. Daarnaast moet een en ander geregeld worden rondom onderwijs, gezondheid, veiligheid en werk en inkomen. Daarbij werken we onder meer samen met Sociom, vluchtelingenwerk en onderwijsorganisaties. Voor de gemeente Land van Cuijk gaat het nu om 140 mensen binnen twee weken en op termijn om 280 mensen.

Vang je Oekraïense vluchtelingen op of heb je mogelijkheden voor het huisvesten van 50 mensen of meer, meld dat bij de gemeente. Dat kan telefonisch via het Klantcontactcentrum onder telefoonnummer 0485-854000, of via het e-mailadres: gemeente@landvancuijk.nl

Op de website van de Rijksoverheid vind je alle informatie over het bieden van hulp aan de inwoners van Oekraïne.