Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Identiteitskaart

Maak voor het aanvragen of afhalen van een identiteitskaart altijd een afspraak. Haal je identiteitskaart na 6 werkdagen zelf op bij het gemeentehuis, of laat hem thuis bezorgen.

Aanvragen identiteitskaart (Deze link gaat naar een andere website)

Afspraak misschien minder snel mogelijk

Let op! Het kan langer duren voordat je een afspraak kunt maken. Vanaf 2024 vragen er meer mensen dan normaal een reisdocument aan. Dit komt doordat in 2014 de geldigheid van deze documenten is veranderd van 5 naar 10 jaar. We zetten meer medewerkers in, toch kunnen wachttijden voor een afspraak nog steeds oplopen.

Kosten

Kosten 2024

Meenemen

Identiteitskaart laten bezorgen 

Spoedaanvraag

Maak voor een spoedaanvraag een afspraak via 0485-854000. Dit kan niet online. Als je het paspoort vóór 12.30 uur aanvraagt, kun je het meestal de volgende dag afhalen. Voor een spoedaanvraag betaal je extra.

Reizen met kinderen met een andere achternaam

Reis je met kinderen naar het buitenland en heb je een andere achternaam dan zij? Dan heb je een bewijs nodig (Deze link gaat naar een andere website) dat je de vader of moeder bent, het ouderlijk gezag hebt, of toestemming hebt om met de kinderen te reizen.

Kwijt of gestolen

Is jouw identiteitskaart kwijt of gestolen? Bij de aanvraag van een nieuwe identiteitskaart doe je meteen aangifte van vermissing bij de gemeente. Dat kan online of via een afspraak.

Melden vermissing (Deze link gaat naar een andere website)

Afspraak maken vermissing (Deze link gaat naar een andere website)

Is je identiteitskaart kwijtgeraakt of gestolen in het buitenland? Doe dan altijd aangifte bij de politie in het buitenland. De aangifte heb je nodig als je een nieuw identiteitskaart aanvraagt.

Om fraude en misbruik tegen te gaan wordt een als vermist opgegeven reisdocument geblokkeerd. Vind je het vermiste document terug? Dan moet je het alsnog inleveren bij de gemeente.

Meer informatie over 'Wat moet ik doen als ik mijn paspoort of identiteitskaart kwijt ben?' op www.rijksoverheid.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Inloggen met een identiteitskaart

Inloggen met een identiteitsbewijs geeft in de toekomst toegang tot persoonlijke gegevens die extra gevoelig zijn. Zo worden deze gegevens extra goed beschermd. Je kunt al online inloggen met je identiteitskaart of rijbewijs via de DigiD app. Je moet dit wel activeren. Dit is niet verplicht. Helaas kun je nog niet inloggen met je paspoort.

Inlogfunctie activeren

Meer informatie

Voor vragen over de inlogfunctie met identiteitsbewijzen kun je terecht bij DigiD (Deze link gaat naar een andere website).