Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Beeldmateriaal gebruiken

Misschien heb je jezelf herkend op een beeld dat wij gebruiken in onze communicatiemiddelen. Of ben je net op de foto of video gezet door de gemeente. Hier vertellen we wat we met het beeldmateriaal doen en hoe we ermee omgaan.

Alleen voor eigen gebruik

We vinden bescherming van je persoonsgegevens heel belangrijk. Ook als we foto’s en video’s (laten) maken. Het beeldmateriaal dat wij (laten) maken, gebruiken we alleen voor onze eigen publicaties. Of voor publicaties waar wij als gemeente aan meewerken. We proberen vooraf toestemming te vragen als mensen herkenbaar in beeld komen. Maar dit kan niet altijd. Daarom is het altijd mogelijk om dit achteraf aan te geven. We verwijderen de foto of video dan meteen.

Gebruik en toestemming

Bij bijeenkomsten en evenementen in kleinere groepen vragen wij vaak eerst je toestemming voordat wij de foto of film maken. Dat doen we mondeling, of met een toestemmingsverklaring op papier.

Geef je geen toestemming? Dan zorgen wij dat je niet op de foto komt, of verwijderen wij de foto of film waar je op staat.

Geef je wel toestemming? Dan bewaren wij de foto of film in onze beeldbank. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Vanaf dat moment doen wij niets meer met de foto of film waar je op staat.

Ben je duidelijk herkenbaar in beeld, maar is je toestemming niet gevraagd? Dan kun je aangeven dat je niet wilt dat we de foto of film waar je op staat gebruiken. Wij verwijderen de foto of film dan.

Raadsvergadering

Raadsvergaderingen worden gefilmd. Maar op de publieke tribune zijn altijd plaatsen die niet in beeld komen. Je kunt hier bij de medewerkers van de griffie om vragen.

Vragen en contact

Kom jij jezelf op een foto tegen en vind je dat vervelend? Heb je toestemming gegeven, maar wil je deze toestemming intrekken? Of heb je andere vragen over foto's of video's die wij gebruiken? Neem dan contact op met team Communicatie, via communicatie@landvancuijk.nl.