Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Fietsen stallen op straat

Er zijn een paar regels die gelden voor het parkeren van fietsen, bromfietsen of scooters in de openbare ruimte. In onze gemeente controleren BOA's (buitengewoon opsporingsambtenaar) of fietsen, bromfietsen of scooters staan waar ze mogen staan.

Regels

  1. Fietsen, bromfietsen of scooters mogen niet langer dan 4 weken op dezelfde plaats staan zonder te zijn gebruikt
  2. Fietsen, bromfietsen of scooters mogen niet tegen een raam, raamkozijn of deur van een gebouw staan zonder toestemming van de gebruiker van dat gebouw
  3. Verwaarloosde fietsen (wrakken of rijtechnisch in onvoldoende staat) mogen niet op de openbare weg staan. Deze kunnen direct worden verwijderd.
  4. Op de onderstaande plaatsen mogen fietsen, bromfietsen of scooters alleen staan in de daarvoor bedoelde rekken of stallingsplaatsen. Hier worden verkeerd geplaatste fietsen, bromfietsen en scooters altijd minimaal 2 x per jaar weggehaald.

Fietsen, bromfietsen of scooters altijd in de daarvoor bedoelde rekken of stallingsplaatsen:

Wat als je fiets weg is?

Als je fiets, bromfiets of scooter weg is, doe dan altijd aangifte bij de politie (Deze link gaat naar een andere website).

Als fietsen, bromfietsen of scooters verkeerd geparkeerd staan, zijn achter gelaten of verwaarloosd, hangen de BOA’s er een etiket aan. Na 4 weken worden ze weggehaald en voor 13 weken opgeslagen.

Vóór en nadat ze worden opgeslagen, wordt gecontroleerd of een fiets, bromfiets of scooter aangemeld is als gestolen. In dat geval wordt dit doorgeven aan de politie. De politie probeert dan contact op te nemen met de eigenaar.

Na 13 weken gaan de fietsen, bromfietsen of scooters naar een Non Profit Stichting. De Stichting knapt ze op en verkoopt ze. De Stichting plakt een sticker op de fietsen, bromfietsen of scooters. Daardoor is het duidelijk dat deze is verkocht door de Stichting.

Een fiets die achtergelaten is kun je melden in Melddesk (Deze link gaat naar een andere website) of via 0485-854000.