Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Duurzaamheidslening woningen

Lening met een lage rente voor eigenaren of huurders van een woning om hun huis energiezuinig(er) te maken. Woon je in een appartementencomplex met een verenigingen van eigenaren (VvE)? Daarvoor hebben we een speciale regeling.

Direct regelen met DigiD

Maximaal te lenen bedrag

In het huidige formulier staat dat je maximaal € 25.000,00 kunt lenen. Dat is nu € 50.000,00. Bij de vraag "Welk bedrag wil je lenen?" kun je een bedrag tot maximaal € 50.000,00 invullen.

3 soorten leningen

Persoonlijke stimuleringslening duurzaamheid

Persoonlijke lening direct afgesloten bij de SVn. Geen afsluitkosten en geen hypothecaire akte nodig. De hoogte van deze lening is maximaal € 50.000 met een looptijd van maximaal 15 jaar. De aflossing per maand blijft de hele looptijd gelijk. De rente is 1,7%. Kijk voor meer informatie op Persoonlijke lening Land van Cuijk.nl op SVn.nl (Deze link gaat naar een andere website). Daar kun je ook een rekenvoorbeeld van de kosten maken.

Wil je tussen de €25.000 en € 50.000 lenen? Dan kun je een hypothecaire lening overwegen. Daarbij heb je een langere looptijd, dan bij de persoonlijke lening waar je maximaal 15 jaar over dat bedrag mag doen. Doordat je je lening over een langere tijd terug betaalt, is je maandbedrag lager.

Hypothecaire stimuleringslening duurzaamheid

Hypotheek met hypotheek akte. Bij deze lening komen afsluitkosten en kosten voor het opstellen van de hypotheekakte. De maximale looptijd bij deze lening is 30 jaar en je kan maximaal € 50.000 lenen. De aflossing per maand blijft de hele looptijd gelijk. De rente is 1,7%. Kijk voor meer informatie op Hypothecaire lening Land van Cuijk op SVn.nl (Deze link gaat naar een andere website). Daar kun je ook een rekenvoorbeeld van de kosten maken.

Verzilverlening duurzaamheid

Aflossingsvrije hypotheek voor mensen van 57 jaar of ouder (minder dan 10 jaar voor de AOW-leeftijd) én een eigen woning. Geen maandelijkse aflossing. Deze lening los je af met de overwaarde van je woning. Pas als je de woning verkoopt, of als de langstlevende overlijdt wordt de lening in één keer afgelost. Je betaalt afsluitkosten en kosten voor de hypotheekakte. De rente is 1,7%. Kijk voor meer informatie op Verzilverlening lening Land van Cuijk op SVn.nl (Deze link gaat naar een andere website). Daar kun je ook een rekenvoorbeeld van de kosten maken.

Subsidies

Er zijn verschillende subsidies voor het verduurzamen van huizen. De ISDE-subsidie is een bekende landelijke subsidie voor het verduurzamen van je huis. ISDE staat voor Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Mogelijk kom je hiervoor in aanmerking. Bekijk daarvoor eerst de voorwaarden, want een subsidie hoef je niet terug te betalen en een lening wel. Dat scheelt je geld en zo heb je soms een lagere lening nodig. Controleer voordat je je huis verbetert eerst wat je bij de aanvraag van subsidie moet opsturen.

Kijk voor meer informatie over subsidie voor verduurzaming van uw woning op rvo.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Overzicht per lening

Persoonlijke stimuleringslening duurzaamheid

Hypothecaire stimuleringslening duurzaamheid

Verzilverlening duurzaamheid

Voorwaarden lening

Maatregelen waarvoor je kunt lenen

Hoe werkt het

Bedenk welke maatregelen je wilt nemen

Wil je eerst advies? Maak dan een gratis afspraak met een Energiecoach van het Land van Cuijk (Deze link gaat naar een andere website) voor onafhankelijk advies. Het verplicht je tot niets en je krijgt informatie over wat handig is in jouw situatie.

Kun je subsidie krijgen

Kijk van te voren of je subsidie kunt krijgen voor de maatregelen die je neemt en wat daarvoor nodig is. Kijk voor een overzicht van subsidies en leningen (Deze link gaat naar een andere website) op Brabant woont slim.

Vraag offerte(s) aan

Offerte(s) voor de maatregel(en) heb je nodig voor een aanvraag. Je moet ze meesturen als bijlage bij de aanvraag. Hiermee kun je het gevraagde bedrag uitleggen. Vraag deze offertes dus op tijd aan.

Aanvraag toekenning bij de gemeente

Met de knop “Direct regelen met DigiD” op deze pagina kun je de lening aanvragen. Bij ons vraag je alleen een toekenning aan. Dat betekent dat het voor jouw mogelijk is om een duurzaamheidslening aan te vragen.

Brief met toekenning

Je krijgt van ons een brief met de toekenning voor de lening. Die heb je nodig om de lening aan te vragen. Het duurt 5 tot 10 werkdagen voordat je de brief hebt. In de brief staat hoe je de aanvraag van de lening doet.

Lening aanvragen bij SVn

De echte lening vraag je aan bij SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten). Daarvoor heb je de brief met toekenning nodig. SVn doet de financiële controle om te bepalen hoeveel je kunt lenen. Dit hangt af van je inkomen en of je andere leningen of schulden hebt. De behandeling van je aanvraag bij SVn duurt 5 tot 10 werkdagen

Ondertekenen

Voor de Persoonlijke stimuleringslening duurzaamheid moet je een contract ontertekenen. Voor de Hypothecaire stimuleringslening duurzaamheid en de Verzilverlening duurzaamheid is dat een hypotheek akte. SVn helpt je daarbij.

Maatregelen uitvoeren

Laat de duurzaamheidsmaatregelen uitvoeren, waarvoor je de lening hebt aangevraagd.

Rekening naar de SVn

Als je de rekening ontvangt, kun je deze opsturen naar de SVn. Zij betalen die rekening uit je leenbedrag of bouwdepot. Heb je de rekening zelf al betaald, dan krijg je het geld terug van SVn.

Meer informatie

Neem bij vragen over de duurzaamheidslening contact op met de gemeente Land van Cuijk via 0485-854000 of via email duurzaamheid@landvancuijk.nl.

Heb je financiële vragen? Neem dan contact op met SVn. SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten) is de financiële partij waarmee de gemeente Land van Cuijk samenwerkt voor deze duurzaamheidsleningen. Telefoon 088-2539400, e-mail info@svn.nl.