Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Duurzaamheidslening gebouwen met een openbare functie

Lening met gunstige voorwaarden voor verenigingen of stichtingen om hun accommodatie te verduurzamen.

Direct regelen

Over de lening

Deze lening is voor gebouwen met een publieke functie. Bijvoorbeeld culturele centra, theaters, wijkaccommodaties, buurthuizen, gemeenschapshuizen, jeugdhuizen, scouting gebouwen, ouderen ontmoetingscentra (hobbycentra), sportaccommodaties.

Met deze duurzaamheidslening kun je een lening aanvragen van € 5.000,00 tot € 200.000,00 met een looptijd van 10, 15 of 30 jaar. Het bedrag kan gebruikt worden voor verschillende maatregelen om energie te besparen en te verduurzamen Bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen of LED-verlichting.

Overzicht van de lening

Let op: Het is een lening en geen subsidie. Jouw organisatie moet deze maandelijks terug betalen. Als de organisatie zelf over voldoende budget beschikt, is het meestal voordeliger om de energiebesparende maatregelen zelf te betalen.

Kijk voor meer informatie over deze lening op de website van SVn (Deze link gaat naar een andere website).

Voorwaarden lening

Maatregelen waarvoor je kunt lenen

Hoe werkt het

Bedenk welke maatregelen je wilt nemen

Wil je eerst advies? Maak dan een gratis afspraak met een Energiecoach van het Land van Cuijk (Deze link gaat naar een andere website) voor onafhankelijk advies. Het verplicht je tot niets en je krijgt informatie over wat handig is in jouw situatie.

Kun je subsidie krijgen

Kijk van te voren of je subsidie kunt krijgen voor de maatregelen die je neemt en wat daarvoor nodig is. Kijk voor een overzicht van subsidies en leningen (Deze link gaat naar een andere website) op Brabant woont slim.

Vraag offerte(s) aan

Offerte(s) voor de maatregel(en) heb je nodig voor een aanvraag. Je moet ze meesturen als bijlage bij de aanvraag. Hiermee kun je het gevraagde bedrag uitleggen. Vraag deze offertes dus op tijd aan.

Vraag offerte(s) aan

Offerte(s) voor de maatregel(en) heb je nodig voor een aanvraag. Je moet ze meesturen als bijlage bij de aanvraag. Hiermee kun je het gevraagde bedrag uitleggen. Vraag deze offertes dus op tijd aan.

Aanvraag toekenning bij de gemeente

Met de knop “Direct regelen” op deze pagina kun je de lening aanvragen. Bij ons vraag je alleen een toekenning aan. Dat betekent dat het voor jouw mogelijk is om een duurzaamheidslening aan te vragen.

Brief met toekenning

Je krijgt van ons een brief met de toekenning voor de lening. Die heb je nodig om de lening aan te vragen. Het duurt 5 tot 10 werkdagen voordat je de brief hebt. In de brief staat hoe je de aanvraag van de lening doet.

Lening aanvragen bij SVn

De echte lening vraag je aan bij SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten). Daarvoor heb je de brief met toekenning nodig. SVn doet de financiële controle om te bepalen hoeveel je kunt lenen. Dit hangt af van e inkomen en of je andere leningen of schulden hebt. De behandeling van je aanvraag bij SVn duurt 5 tot 10 werkdagen

Ondertekenen

Voor de Duurzaamheidslening gebouwen met een openbare functie sluit je een hypotheekacte af. SNv helpt je daarbij.

Maatregelen uitvoeren

Laat de duurzaamheidsmaatregelen uitvoeren, waarvoor je de lening hebt aangevraagd.

Rekening naar de SVn

Als je de rekening ontvangt, kun je deze opsturen naar de SVn. Zij betalen die rekening uit je leenbedrag of bouwdepot. Heb je de rekening zelf al betaald, dan krijg je het geld terug van SVn.

Meer informatie

Neem bij vragen over de duurzaamheidslening contact op met de gemeente Land van Cuijk via 0485-854000 of via email duurzaamheid@landvancuijk.nl.

Heb je financiële vragen? Neem dan contact op met SVn. SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten) is de financiële partij waarmee de gemeente Land van Cuijk samenwerkt voor deze duurzaamheidsleningen. Telefoon 088-2539400, e-mail info@svn.nl.