Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Boa (toezicht en handhaving)

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) mag iemand aanhouden, iemands identiteit controleren, een proces-verbaal opmaken en boetes uitdelen. Ze pakken overlast aan en controleren of mensen zich aan regels en vergunningen houden. 

Gemeente Land van Cuijk heeft 2 soorten boa’s:

Wat kun je melden bij de boa’s?

Bodycams en gebruik geweld

Helaas krijgen boa’s regelmatig te maken met agressie, zoals schelden en soms zelfs geweld. Bij onveilige situaties mogen de boa’s vanuit hun functie geweld gebruiken (geweldsbevoegdheid) en mogen ze mensen fouilleren. Alle boa’s hebben handboeien bij zich. De boa’s voor milieu, welzijn en infrastructuur, hebben ook een wapenstok en pepperspray.
Ook dragen alle boa’s een bodycam. Een op de kleding geplaatste camera die beelden op kan nemen. Uit ervaringen blijkt dat het dragen van zulke camera’s agressie kan voorkomen. Dit is goed voor de veiligheid van de boa’s.

Bereikbaarheid

Meldingen en signalen kun je doorgeven via Melding over de buitenruimte (Deze link gaat naar een andere website), mijngemeente app of tijdens kantooruren via 0485-854000. We beoordelen meldingen binnen 48 uur. Bel bij spoed tijdens openingstijden van het gemeentehuis naar 0485-854000. Bel bij spoed buiten openingstijden (bv. direct gevaar of blokkerend hinderlijk) naar 0900-8844. Als het levensbedreigend is, bel dan altijd 112. Meldingen worden ook ‘s avonds en in het weekend bij de boa’s uitgezet en opgepakt als dat kan.