Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Welstand

Als je wilt bouwen of verbouwen, dan kan het zijn dat jouw bouwplan moet voldoen aan de eisen voor welstand. Dat zijn eisen waaraan het uiterlijk van bouwwerken (bijvoorbeeld een huis of een garage) moet voldoen. Bij de eisen voor welstand gaat het erom of het bouwwerk dat je wilt bouwen of plaatsen, in de omgeving past. Soms is een gebied welstandsvrij. Ga je in zo’n gebied bouwen, dan hoef je geen rekening te houden met de eisen voor welstand.

Welstandsvrij

Om te controleren of een gebied welstandsvrij is, kun je het volgende doen:

Spreekuur welstand

Als extra service bieden wij vanuit de gemeente een online spreekuur welstand aan. Tijdens zo’n spreekuur kun je in een half uur tijd jouw plannen bespreken met de commissieleden van de commissie ruimtelijke kwaliteit (CRK). Zij geven alleen informatie. Tijdens het gesprek wordt niet gecontroleerd of jouw plan mogelijk is volgens het geldende bestemmingsplan. Er is elke donderdagochtend in de oneven weken, tussen 9.00 tot 12.00 uur een spreekuur. Voor het spreekuur krijg je een uitnodiging via Microsoft Teams. Alle bestanden die besproken moeten worden tijdens het online spreekuur moeten digitaal zijn.

Afspraak spreekuur

Past jouw plan binnen het bestemmingsplan en wil je je beter voorbereiden op een aanvraag omgevingsvergunning? Dan kun je een afspraak maken voor het spreekuur. Zo kun je goed beoordelen of je een aanvraag voor een vergunning wil doen.

Afspraak maken spreekuur welstand (Deze link gaat naar een andere website)