in hetLand van Cuijk

Uittreksel of afschrift Burgerlijke stand

Van een aantal belangrijke gebeurtenissen in een mensenleven worden akten gemaakt. Die worden bewaard in de registers van de Burgerlijke Stand van de gemeente. Dat gebeurt bij:

Direct regelen

Regel je dit liever in het gemeentehuis? Maak dan een afspraak.

Nodig

Aanvragen

De akte blijft in de gemeente waar hij is opgemaakt. Je kunt in de gemeente Land van Cuijk dus alleen uittreksels krijgen van gebeurtenissen die in de gemeente Land van Cuijk hebben plaatsgevonden. Woon je bijvoorbeeld in Grave maar jouw kind is in het ziekenhuis in Nijmegen geboren, dan moet je de geboorteakte voor jouw kind opvragen bij de gemeente Nijmegen.

Welke uittreksels kun je aanvragen en voor wie

Machtiging

Als je voor iemand anders dan hierboven genoemd een uittreksel wilt opvragen, dan heb je een machtiging en een kopie van het identiteitsbewijs van deze persoon nodig.

Hoe lang duurt het

Internationaal

Heb je een uittreksel nodig voor een buitenlandse instantie? Dan kun je een uittreksel in meerdere talen aanvragen.