Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller te kunnen helpen, werken wij alleen op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Stimuleringsregeling duurzaamheid voor (sport)verenigingen

Verenigingen of stichtingen kunnen via de gemeente tegen gunstige voorwaarden geld lenen om (sport)accommodaties te verduurzamen. Dit is de Stimuleringsregeling duurzaamheid. Zo kun je deze duurzaamheidslening aanvragen voor allerlei energiebesparende maatregelen, zoals isolatie, zonnepanelen en de aanschaf van LED-verlichting.

Nodig

Houd rekening met het volgende:

Over de lening

De lening is minimaal € 5.000,- en maximaal € 40.000,- inclusief BTW. De kosten bestaan uit materialen en werkzaamheden, plus de kosten voor het afsluiten van een lening. De stimuleringslening bedraagt maximaal de kosten verminderd met de vergoeding van andere organisaties of andere subsidies.

De lening is een zogenaamd “revolving fund.” Dit betekent dat je geld leent, én aflost in hetzelfde fonds. Hierdoor blijft het fonds bestaan en kan een (sport)vereniging in de toekomst gebruik maken van dezelfde lening.

Let op

Het is een lening en geen subsidie. Als je zelf geld hebt, is het meestal voordeliger om de energiebesparende maatregelen zelf te betalen.

Regeling van vóór 1 januari 2022

Niet alle vijf oude gemeenten kenden de stimuleringsregeling duurzaamheid voor (sport)verenigingen. Voor de (sport)verenigingen die van de oude regeling gebruik hebben gemaakt verandert er niets. Er waren kleine verschillen tussen de stimuleringsregeling duurzaamheid van de oude gemeente Boxmeer en Sint Anthonis. De nieuwe gemeente Land van Cuijk kent één stimuleringsregeling duurzaamheid, die een combinatie is van de oude regelingen. Als je vragen hebt over wat er nu anders is, neem dan contact met ons op via 0485-854000.

Duurzame maatregelen

Je kunt voor de volgende duurzame maatregelen een lening afsluiten:

Voorwaarden

Hoe werkt het

De gemeente Land van Cuijk werkt samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Financiële vragen over de duurzaamheidslening kun je stellen aan Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn), telefoon 088-2539400 of e-mail info@svn.nl.

Regels

Bekijk de verordening stimuleringsregeling duurzaamheid voor (sport)verenigingen Land van Cuijk 2022 (Deze link gaat naar een andere website).

Meer informatie

Neem bij vragen over de duurzaamheidslening contact op met ons op via 0485-854000 of via email gemeente@landvancuijk.nl