in hetLand van Cuijk

Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken

Schone lucht akkoord

Sint Anthonis doet mee aan het Schone Lucht Akkoord

Het Schone Lucht Akkoord heeft er sinds woensdag 8 juli 2021 dertien nieuwe ondertekenaars bij. In het Schone Lucht Akkoord hebben het Rijk, provincies en gemeenten maatregelen en acties vastgelegd om de luchtkwaliteit in Nederland te verbeteren, met gezondheidswinst door schonere lucht voor alle Nederlanders. Met de nieuwe ondertekenaars staat de teller op 58 deelnemers.

Thema’s

Binnen het Schone Lucht Akkoord komen verschillende thema’s aan bod. Met name binnen het thema Landbouw, en het thema Wonen en het stoken van hout, zien wij als mogelijkheden voor vermindering van uitstoot. Wij vinden een aantrekkelijke en gezonde leefomgeving voor onze inwoners heel belangrijk en schone lucht is hier een belangrijk onderdeel van. 

Ondersteuning

Gemeentes die het Schone Lucht Akkoord ondertekenen kunnen rekenen op ondersteuning bij het opstellen van uitvoeringsplannen en agenda’s, bij het monitoren van de maatregelen en worden betrokken bij uitwisseling van kennis. Kennisinstellingen zoals het RIVM en TNO zijn betrokken en ook is budget aanwezig om specifieke maatregelen en/of acties te kunnen uitvoeren en/of ontwikkelen.

Meer weten over het Schone Lucht Akkoord

Informatie over het Schone Lucht Akkoord is te vinden op de website www.schoneluchtakkoord.nl.