in hetLand van Cuijk

Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken

Reconstructie De Valuwe wijkdeel 5

In wijkdeel 5, De Valuwe, wordt het riool vervangen en een regenwaterriool aangelegd. Ook worden er kabels en leidingen vervangen. Daarna worden deze straten opnieuw ingericht. Het werk wordt uitgevoerd door aannemer Infrascoop.

Plangebied en planning

Bij dit project gaat het om de Karel Doormanstraat, de Jan Campertstraat, de Titus Brandsmastraat, de Regiment Stoottroepenstraat, de Anne Frankstraat en de Professor van de Brinkstraat. Het project wordt aangepakt in verschillende fasen. Het werk is gestart in week 35 (31 augustus 2021) met fase 1. Vervolgens komen de andere fasen een voor een aan de beurt.

Luchtfoto van het te reconstrueren gebied Tekening met fasering van het plangebied

Een uitgebreide planning en fasering is op te vragen als PDF via 0485-854000.

Ontwerp

Omwonenden en belanghebbenden hebben kunnen reageren op het ontwerp van de herinrichting. Op basis van de reacties is het ontwerp aangepast. De ontwerptekening van de herinrichting van de openbare ruimte is digitaal op te vragen via 0485-854000.

Afkoppelen

Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met heel veel neerslag en lange droge periodes. Bij zware regenval kan ons riool de hoeveelheid water niet aan, waardoor straten en soms zelfs woningen onder water komen te staan. Door ervoor te zorgen dat het regenwater van jouw dak niet in het riool komt, is de kans op wateroverlast veel kleiner.

Op de pagina Afkoppelen hemelwaterafvoer vind je informatie over hoe je ervoor kunt zorgen dat het regenwater van jouw dak niet in het riool komt, en hoe je daarvoor subsidie kunt aanvragen.

Tips om overlast te beperken

Wij proberen overlast door de werkzaamheden te voorkomen. Toch een paar tips vooraf:

Contact

Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op met: