Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Ontwerp de nieuwe ambtsketen voor de burgemeester gemeente Land van Cuijk

Word jij de ontwerper van de nieuwe ambtsketen voor de burgemeester van de gemeente Land van Cuijk? Doe dan mee aan de ontwerpwedstrijd. De winnaar ontvangt maar liefst € 1.000! Een mooie beloning, maar het is dan ook niet zo maar iets. De ambtsketen voor de burgemeester is het symbool van de gemeente Land van Cuijk. Hoe eervol is het als jouw naam hier voor altijd aan verbonden is?

De gemeente Land van Cuijk is per 1 januari 2022 ontstaan uit de vijf voormalige gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Sint Anthonis en Mill en Sint Hubert. Bij een nieuwe gemeente hoort een nieuwe ambtsketen. De ambtsketen is het visitekaartje van de gemeente. De keten wordt gedragen door de burgemeester of de vervanger in de rol van bestuursorgaan. Bijvoorbeeld als voorzitter van de gemeenteraad, maar ook bij verschillende representatieve en protocollaire aangelegenheden. Bij Koninklijk besluit is vastgelegd waar een ambtsketen op zijn minst aan moet voldoen, wanneer deze gedragen mag worden en door wie.

​​Afbeelding met alle vijf de ambtsketens van de voormalige gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, Sint Anthonis plus een vraagteken voor de nieuwe gemeente.

Proces

We gaan dit op twee manieren doen. Er komt een ontwerpwedstrijd binnen het Land van Cuijk en er worden enkele lokale bedrijven benaderd. Ook benaderen we enkele niet-lokale bedrijven die ervaring hebben met het ontwerp- en maakproces van ambtsketens.

Ontwerpwedstrijd

Het ontwerp moet uiterlijk 30 september 2022 per mail aangeboden worden bij kabinet@landvancuijk.nl. Dat kan ook per post ter attentie van het cluster kabinet, mevrouw Mirjam Smit. Correspondentieadres: Postbus 7, 5360 AA Grave. Als je de ambtsketen niet alleen kunt ontwerpen, maar ook kunt maken, geef dat dan aan bij het ontwerp.

Een jury, bestaande uit waarnemend burgemeester Wim Hillenaar, wethouder Joost Hendriks, de raadleden Corine Jeckmans en Thomas van der Meer en kabinetschef Mirjam Smit beoordelen de ontwerpen. Mogelijk worden een aantal ontwerpers uitgenodigd om een toelichting te geven.

Het winnende ontwerp ontvangt een prijs van € 1000! En je naam is voor altijd eervol verbonden aan de ambtsketen van de gemeente Land van Cuijk. Als er geen keuze uit de inzendingen gemaakt kan worden, gaat de opdracht naar een van de bedrijven die ervaring hebben met het ontwerp- en maakproces van ambtsketens. Lokale bedrijven krijgen hierbij voorrang.

Voorwaarden

De nieuwe ambtsketen moet in ieder geval voldoen aan de volgende voorwaarden:

Vragen

Als je nog vragen hebt over het proces, neem dan contact op met mevrouw Mirjam Smit, kabinetschef via 0485-854000.