in hetLand van Cuijk

Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken

Flitsvergunning

Bij een flitsvergunning krijg je binnen twee weken een beslissing op je aanvraag. Vooraf controleer je zelf of jouw bouwplan voldoet aan de voorwaarden.

Wanneer flitsvergunning

Voor de volgende werkzaamheden is het mogelijk om bij de activiteit ‘Bouwen’ een flitsvergunning aan te vragen:

Voorwaarden

Welstandvrije zone

Om na te gaan of een gebied welstandsvrij is, kun je het volgende doen:

Aanvragen

Voor het aanvragen van de omgevingsvergunning ga je naar www.omgevingsloket.nl. Als je een flitsvergunning aanvraagt, vul dan het woord "Flits" in bij "onderwerp". Als je het woord "Flits" niet gebruikt wordt de reguliere procedure voor de vergunningaanvraag gevolgd.

Voorwaarden voor de aanvraag

Om de aanvraag helemaal en snel te kunnen toetsen en afhandelen, hebben wij informatie nodig. Per activiteit is aangegeven welke informatie nodig is. Je moet deze informatie als bijlage toevoegen aan je aanvraag. Bouwkundige- en constructietekeningen moeten op schaal zijn en zijn voorzien van volledige maatvoering.

Dakkapellen of gevelwijziging

Stuur de volgende gegevens mee bij de aanvraag om een flitsvergunning voor een dakkapel of gevelwijziging:

Erfafscheiding

Voor het aanvragen van een flitsvergunning voor het plaatsen van een erfafscheiding moet je de volgende documenten meesturen:

Gevelreclame

Voor het aanvragen van een flitsvergunning voor gevelreclame moet je de volgende documenten meesturen:

Bijgebouw

Voor het aanvragen van een flitsvergunning voor een bijgebouw moet je de volgende documenten meesturen:

Constructieve wijzigingen

Aan- en/of uitbouw (1 laags)

Voor het aanvragen van een flitsvergunning van een aan- en/of uitbouw moet je de volgende documenten meesturen:

Woonunit

Voor het aanvragen van een flitsvergunning voor het realiseren van een tijdelijke woonunit bij bouwwerkzaamheden (1 laags) moet je de volgende documenten meesturen:

Tijdelijke pré-mantelzorgwoning

Voor het aanvragen van een flitsvergunning van een tijdelijke pré-mantelzorgwoning moet je de volgende documenten meesturen:

Tijdelijke bouwwerken

Je hoeft voor een tijdelijk bouwwerk geen welstandstoets te doen. Want aanvragen met een tijdelijke aard worden niet op welstand getoetst.

Publicatie, bezwaar op aanvraag en kosten

Jouw (bouw)plannen hebben meestal invloed op jouw omgeving, buren en omwonenden. Het is daarom belangrijk om de buurt bij je plan te betrekken. Het is verstandig om dit vóór het indienen van een bouwplan te doen. Daarmee voorkom je mogelijk vertraging en je houdt de relatie met je buren goed.

Tegen een flitsvergunning kan bezwaar gemaakt worden door belanghebbenden. De kosten voor de flitsvergunning zijn hetzelfde als de  kosten van een normale vergunning.