in hetLand van Cuijk

Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken

Energietoeslag lage inkomens

De prijzen voor energie zijn hard gestegen. Huishoudens met een laag inkomen krijgen daarom een energietoeslag van de overheid. Het gaat om een bedrag van €800,-. Een groot aantal inwoners van de Gemeente Land van Cuijk heeft de eenmalige energietoeslag automatisch ontvangen omdat zij bekend zijn binnen de gemeente.

Niet alle huishoudens met een laag inkomen zijn bekend bij de gemeente. Bijvoorbeeld omdat je zelfstandig ondernemer bent of gepensioneerde met AOW (en een klein aanvullend pensioen). In deze gevallen moet je de energietoeslag zelf aanvragen. 

Voorwaarden en uitzonderingen

Je hebt recht op de eenmalige energietoeslag van €800,- als:

Je hebt geen recht op de eenmalige energietoeslag als:

Aanvragen

Je kunt de energietoeslag aanvragen met het aanvraagformulier éénmalige energietoeslag (PDF, 70.3 kB).

Hoe gaat dit in zijn werk?

1. Het pdf-formulier printen;
2. Het pdf-formulier volledig in vullen;
3. Een handtekening zetten onder het pdf-formulier;
4. Het pdf-formulier in te scannen indien je deze digitaal wil opsturen;

Let op: zonder handtekening onder het pdf-formulier en de benodigde bewijsstukken kan de gemeente de aanvraag voor de eenmalige energietoeslag niet toekennen.

Je kan het ingevulde pdf-formulier inclusief de aanvullende bewijsstukken mailen naar gemeente@landvancuijk.nl. Je kan het ingevulde formulier ook afgeven bij de receptie van het gemeentehuis in Cuijk. Hiervoor hoef je geen afspraak te maken.

Mocht je het vervelend vinden om het pdf-formulier in te vullen, dan kun je ook het digitale aanvraagformulier op de website afwachten. Deze zal in de week van 20 juni beschikbaar zijn.

Wat moet je toevoegen aan je aanvraag?

• Een kopie of scan van een geldig identiteitsbewijs van jezelf en (als je een partner hebt) van je partner (ID-kaart of paspoort, geen rijbewijs);
• Bewijsstukken van je inkomen en (als je een partner hebt) van je partner (de uitkeringsspecificatie of loonstrook van de maand voorafgaand aan de aanvraagdatum en de (voorlopige) aanslag van de Belastingdienst).
• Het laatste afschrift van je bankrekening waarop de energietoeslag gestort moet worden, met daarop zichtbaar rekeningnummer en naam.

Papieren aanvraagformulier

Een papieren aanvraagformulier kun je afhalen bij de receptie van het gemeentehuis in Cuijk. Hiervoor hoef je geen afspraak te maken.

Laag inkomen

In onze gemeente heb je recht op de eenmalige energietoeslag als jouw inkomen maximaal 120% van de bijstandsnorm is. Voor de gemeente Land van Cuijk is een laag (gezamelijk) inkomen:

Alle genoemde bedragen zijn netto, en exclusief vakantietoeslag.

Inkomen berekenen

Wil je weten of je mogelijk recht hebt on de eenmalige energietoeslag, bereken dan met de informatie hieronder jouw inkomen.

Optellen bij je inkomen

Niet meetellen