Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Collectieve zorgverzekering

Heb je een laag inkomen? Dan kun je misschien gebruik maken van de collectieve zorgverzekering bij VGZ. Tot 31 december 2022 kun je je aanmelden voor het Gemeentepakket voor 2023. Je kunt altijd meedoen, ongeacht jouw gezondheid.

Wie kan deelnemen

Inwoners die een inkomen hebben tot 120% van de bijstandsnorm en geen vermogen hebben dat boven de vermogensgrens van de bijstand ligt, kunnen gebruik maken van de collectieve zorgverzekering via de gemeente. Meld je online aan voor Het VGZ Gemeentepakket Land van Cuijk (Deze link gaat naar een andere website).

Ook inwoners met een andere uitkering of inkomsten uit arbeid, die aan beide voorwaarden voldoen, kunnen gebruik maken van deze collectieve zorgverzekering.

Bijdrage in de premie

Op grond van de Beleidsregels Bijzondere bijstand 2023 kan de gemeente mensen met een laag inkomen compenseren voor hun zorgkosten. Dit betekent dat de gemeente maandelijks bijdraagt in de premie voor het VGZ Gemeentepakket. Hoe hoog deze bijdrage is, hangt ervan af of je wel of geen verzekering hebt voor het eigen risico. Meld je online aan voor Het VGZ Gemeentepakket Land van Cuijk (Deze link gaat naar een andere website).

De compensatie wordt door VGZ direct in mindering gebracht op de maandelijkse premie van het VGZ Gemeentepakket. Je hoeft daardoor maandelijks minder te betalen. De voordelen van het VGZ Gemeentepakket op een rij:

Betalingsachterstand

Als er sprake is van een betalingsachterstand voor de premie bij jouw huidige verzekeraar dan is overstappen niet altijd mogelijk. Wij adviseren je om dan eerst contact op te nemen met jouw huidige verzekeraar voordat je jezelf aanmeldt voor de collectieve zorgverzekering

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Sociaal Domein. Het Sociaal domein is telefonisch bereikbaar via 0485-854444 van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.