Bezoek alleen op afspraak

Om je beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken (Deze link gaat naar een andere website)

Collectieve zorgverzekering

Heb je een laag inkomen? Dan kun je misschien gebruik maken van de collectieve zorgverzekering bij VGZ. Je kunt kiezen uit 2 aanvullende verzekeringen en kiest zelf het pakket dat bij jou past. Je kunt altijd meedoen, ongeacht jouw gezondheid.

Wie kan deelnemen

Het VGZ Gemeentepakket wordt aangeboden aan inwoners die een inkomen hebben tot 115% van de bijstandsnorm én ook niet beschikken over vermogen dat boven de vermogensgrens van de bijstand ligt.

Ook inwoners met een andere uitkering of inkomsten uit arbeid, die aan beide voorwaarden voldoen, kunnen zich opgeven voor deelname aan de collectieve ziektekostenverzekering via de gemeente.

Bijdrage in de premie

De collectieve zorgverzekering maakt onderdeel uit van de Regeling Compensatie Zorgkosten (RCZ). Op grond van deze regeling kan de gemeente mensen met een laag inkomen compenseren voor hun zorgkosten. Dit betekent dat de gemeente maandelijks bijdraagt in de premie voor het VGZ Gemeentepakket. Hoe hoog deze bijdrage is, hangt ervan af of je wel of geen verzekering heeft voor het eigen risico. Kijk voor meer informatie over de premie op de website van het VGZ. (Deze link gaat naar een andere website)

De compensatie wordt door VGZ direct in mindering gebracht op de maandelijkse premie van de VGZ Gemeentepolis. Je hoeft daardoor maandelijks minder te betalen. De voordelen van het VGZ Gemeentepakket op een rij:

Meer informatie

Alle informatie over het VGZ Gemeentepakket, zoals premies en vergoedingen, vind je op de website van het VGZ. (Deze link gaat naar een andere website)

Betalingsachterstand

Als er sprake is van een betalingsachterstand voor de premie bij jouw huidige verzekeraar dan is overstappen niet altijd mogelijk. Wij adviseren je om dan eerst contact op te nemen met jouw huidige verzekeraar voordat je jezelf aanmeldt voor het VGZ Gemeentepakket (Deze link gaat naar een andere website).

Neem voor meer informatie contact op met Sociaal Domein. Het Sociaal domein is telefonisch bereikbaar via 0485-854444 van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.